Hoogleraar bepleit mogelijkheid mobiel leren

'Docent en ict'er moeten meer samenwerken'

Docenten moeten meer gebruikmaken van technologie in het onderwijs. Vooral het gebruik van de mobiele telefoon zou meer aandacht moeten krijgen. Dat zegt Marcus Specht van de Open Universiteit Nederland. De hoogleraar Advanced Learning Technologies houdt vrijdag 11 september in Heerlen een toespraak over zijn standpunt.

Volgens Specht moeten opleiders de mobiele telefoon vaker in hun lessen gebruiken, omdat die informatie biedt die past bij de persoonlijke situatie van de student. Ook is de informatie direct beschikbaar op het moment dat de leerling het nodig heeft. Om het gebruik van mobiele telefonie in het onderwijs van de grond te krijgen, moeten ict'ers en docenten meer samenwerken, aldus Specht.

De toespraak van de hoogleraar is een onderdeel van het symposium Mobile Learning in Context. Tijdens die bijeenkomst draait het om de diverse aspecten van mobiel leren, zoals personalisatie, toegankelijkheid en informeel leren.

Eerder startten onderwijsorganisatie Surfnet en stichting Kennisnet een project dat de mobiele inzet van online applicaties moet verbeteren. Volgens de initiatiefnemers worden de mogelijkheden van mobiel leren nog te weinig benut. Opleiders en studenten moeten inzien dat de nieuwe digitale werkvorm leren plaats- en tijdonafhankelijk kan maken, aldus Surfnet en Kennisnet.

Lees meer: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3055679/1458016/hoogleraar-bepleit-mogelijkheid-mobiel-leren.html#ixzz1241b5B3X

www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3055679/1458016/hoogleraar-bepleit-mogelijkheid-mobiel-leren.html#ixzz1241b5B3X